şoklama sistemleri

Şoklama Sistemleri

Şoklama ve hızlı soğutma amacıyla kullanılan bu odalarda içeride homojen bir hava akışının sağlanması maksadıyla bir tünel oluşturulmuştur. Soğuk hava, ürünlerin üzerinden eşit miktarda dolaşır.

Şok odaları, müşterilerimizin mevcut işletmelerine ve ürün kapasitelerine göre değişikli gösterebilir ve uzman ekiplerimizce hesaplamaları yapılır.

Gıdayı hızlı soğutarak muhafaza etmenin amacı, üretimden çıkış ısısı yüksek olan veya tesise muhafaza edilmek maksadıyla gelmiş gıdanın taze saklama şartlarına getirilmesine dayanmaktadır.

Şoklama sırasında ürün sıcaklığının hızlı bir şekilde düşmesi sağlanarak, gıdaların hücre yapısı içerisindeki öz suyun küçük kristaller halinde donması hedeflenmektedir.

Ürünler, -40 C’ de hızlı bir şekilde şoklanarak -18C çekirdek sıcaklığına ulaştırılır. Bu sayede ürünlerin bozulmasına sebep olan mikroorganizmaların çoğalma faaliyetleri en yavaş seviyeye düşmüş olur ve ürünün doku kalitesi tazeye en yakın halde muhafaza edilmiş olur.